Інформація по відкритих торгах з Особливостями щодо надання послуг з з організації шкільного харчування (Закупівля:UA-2022-12-29-007055-a)
30.12.2022 Administrator Категорія: Державні закупівлі
Оголошення про проведення відкритих торгів
1.Найменування, місцезнаходження, код в ЄДРПОУ, категорія Замовника: ТЕРНОПІЛЬСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПНІВ № 23 ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ; 46020,Україна, Тернопільська область, місто Тернопіль, вулиця П. Чубинського, 3; 14030789; юридична особа, яка забезпечує потреби держави або територіальної громади.
2. Назва предмета закупівлі (лотів), код ЄЗС щодо кожного лоту: Код ДК 021-2015: ДК 021:2015 - 55510000-8 Послуги їдалень (Послуги з організації шкільного харчування).
3. Кількість і місце надання послуг:
Обсяг надання послуг: Послуги з організації шкільного харчування - 27 125 порцій.
Детально обсягв Додатку 3 тендерної документації.
Місце надання послуг: 46020,Україна, Тернопільська область, місто Тернопіль, вулиця П. Чубинського, 3
4. Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 220 625,00 грн. (Один мільйон двісті двадцять тисяч шістсот двадцять п’ять грн. 00 коп.)
Обгрунтування очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення: Гранична вартість гарячого харчування для учнів пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах (групах); дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям»; дітей з числа внутрішньо переміщених осіб, дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів; дітей з числа осіб, визначених у статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», які мають відповідні підтверджуючі документи, встановлена згідно рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради № 1502 від 21.12.2022 р.
Згідно отриманої інформації щодо кількості дітей пільгових категорій, які мають право на безоплатне харчування, з врахуванням граничної вартість гарячого харчування для учнів пільгових категорій встановленої рішенням Виконавчого комітету Тернопільської міської ради № 1502 від 21.12.2022 р. було проведено розрахунок вартості закупівлі.
5.Строк надання послуг: з 16.01.2023р. по 31.12.2023р.
6. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій: 06.01.2023 р. до 10:00 год.
7. Умови оплати: Розрахунки проводяться шляхом оплати Замовником після пред’явлення Виконавцем акту виконаних послуг протягом 30 календарних днів після факту виконання послуг на підставі виставленого Виконавцем акту виконаних послуг.
8. Мова (мови), якою (якими) повинні готуватися тендерні пропозиції: Всі документи, що мають відношення до тендерної пропозиції і готуються безпосередньо учасником, складаються українською мовою. У разі надання учасником будь-яких документів (оригіналів чи їх копій) іноземною мовою, що видані іншими установами чи підприємствами, то такі документи повинні мати автентичний переклад українською мовою.
9. Розмір, вид та умови надання забезпечення тендерних пропозиції: не вимагається.
10. Дата та час розкриття тендерних пропозицій, якщо оголошення про проведення відкритих торгів оприлюднюється відповідно до ч.3 ст.10 Закону: -
11. Розмір мінімального кроку пониження ціни під час електронного аукціону: 0,5%
12. Математична формула для розрахунку приведеної ціни (у разі її застосування): Не застосовується
ТЕХНІЧНА СПЕЦИФІКАЦІЯ
ДК 021:2015: 55510000-8 «Послуги їдалень» (Послуги з організації шкільного харчування)
Харчування учнів повинно повністю відповідати фізіологічній потребі дитячого організму у поживних речовинах та енергії відповідно до віково-статевих особливостей, а також вимогам санітарного законодавства та нормам харчування, встановленим постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.
Учасник розраховує ціну послуги відповідно до примірного чотиритижневого сезонного меню для різних вікових груп, що також враховують особливі дієтичні потреби здобувачів освіти/дітей (у разі їх наявності), потребу у лікувальному харчуванні (у разі прийняття відповідного рішення засновником закладу) та сезонність (осінь, зима, весна, літо). Крім послуг їдальні, учасник може забезпечити відповідною дозволеною постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 до реалізації в закладі освіти буфетною продукцією та забезпечити роботу буфету відповідним персоналом і обладнанням. Послуги їдалень (Послуги з організації шкільного харчування), а також приготування їжі будуть здійснюватися виключно в приміщенні їдальні навчального закладу Тернопільської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 23 ТМР ТО.
Кількість учнів може змінюватися відповідно до фактичного відвідування.
Учасник має врахувати та суворо дотримуватися графіку харчування дітей визначеного керівником закладу.
Учасник під час надання послуг повинен передбачити заходи із захисту довкілля, а саме надати гарантійний лист в довільній формі в якому гарантує застосування заходів із захисту довкілля та описом технології застосування щодо забезпечення утилізації відходів з копією договору на утилізацію відходів.
Учасник повинен забезпечити необхідну кількість штатного персоналу для приготування їжі, миття посуду, прибирання харчоблоку, видачі готових страв, повного сервірування столів та прибирання столів.
Персонал, який планується залучати безпосередньо до приготування їжі, повинен мати медичні книжки з результатами проходження періодичних профілактичних медичних оглядів, та інші необхідні документи.
Продукти, які використовуються під час приготування їжі, повинні мати всі необхідні відповідно до законодавства документи, що підтверджують їх якість та безпечність, та відповідати гігієнічним вимогам до харчових продуктів.
Під час надання послуг та приготування їжі учасник забезпечує безперешкодний доступ на харчоблок працівникам замовника, здійснюючим контроль і нагляд, для проведення перевірки відповідності виробництва, зберігання, транспортування, реалізації і використання харчових продуктів.
Кількість учнів на харчування узгоджується замовником кожного дня.
Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати їдальню достатньою кількістю столового та кухонного посуду, кухонного інвентаря, спеціального та санітарного одягу, миючими і дезінфікуючими засобами, здійснювати технічне обслуговування та поточний ремонт обладнання харчоблоку, здійснювати централізоване прання санітарного одягу, вживати заходи щодо забезпечення дотримання правил пожежної безпеки.
Надання послуг повинно здійснюватися лише при наявності умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом харчоблоку.
Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати належний санітарний стан харчоблоку замовника.
Протягом надання послуг учасник повинен забезпечувати збереження приміщень та обладнання, розташованого в харчоблоку замовника. У разі необхідності здійснювати проведення поточних ремонтів приміщень, інженерних мереж та відшкодування завданих збитків.
На вимогу замовника учасник повинен представляти документи про якість та безпечність на усі продукти харчування, які використовуються для надання послуг.
Учасник повинен надати замовнику послуги, якість яких відповідає наступним нормативним документам:
- Вимогам спільного наказу Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства освіти і науки України 242/329 від 01.06.2005 «Про порядок організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах».
- Вимогам Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»
- Вимогам Закон України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006 № 142-V
- Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 116 від 02 лютого 2011 року (із змінами).
- Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР.
- Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.07.2002 № 280 «Щодо організації проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб».
Виконавець несе відповідальність за якість та безпеку готової продукції, яка видається до споживання згідно норм чинного законодавства України.
Назва школи
|
Категорія |
Орієнтована кількість дітей, які харчуються |
Орієнтована кількість днів харчування, 2022 рік |
Орієнтовна кількість порцій |
Ціна за одну порцію |
Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 23 Тернопільської міської ради Тернопільської області |
Здобувачі освіти з малозабезпечених сімей; здобувачів освіти – діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки; здобувачі освіти – діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО (ООС), учасниками війни на території проведення АТО (ООС); здобувачі освіти - діти учасників ЧАЕС |
155 |
175 днів |
27 125
|
45 грн. |
Здобувачі освіти з малозабезпечених сімей; здобувачів освіти – діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки; здобувачі освіти – діти, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО (ООС), учасниками війни на території проведення АТО (ООС); здобувачі освіти - діти учасників ЧАЕС, інших соціально незахищених категорій, що відвідують навчальний заклад, відповідно до норм харчування у загальноосвітніх навчальних закладах повинні бути якісними та відповідати вимогам діючих стандартів.
Вимоги до якісних характеристик:
1) Асортимент продукції, що реалізується для шкільних їдалень, погоджений з Управлінням держпродпоживслужби;
2) Додержуватися правил прийняття надходження продуктів харчування, та вимог до кулінарної обробки харчових продуктів, а також умов і терміну зберігання та реалізації швидкопсуючих продуктів.
3) Відповідальність за виконання норм харчування і якість продуктів харчування та продовольчої сировини, готової продукції покладається на учасника, що забезпечує харчування учнів.
4) Продукти, з яких готуються страви, не повинні містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів смаку, штучних консервантів згідно наказу КМУ «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх , позашкільних навчальних закладах» від 15.08.2006р. № 620/563. Продукти харчування та продовольча сировина повинні надходити разом із супровідними документами, які свідчать про їх походження та якість. Дотримуватись, щоб харчування здобувачів освіти було повноцінним, безпечним, якісним, збалансованим та раціональним.
5) Під час приготування їжі необхідно дотримуватись Санітарних правил, технологічного режиму виробництва продукції, також не можна допустити погіршення споживчих властивостей та якості страв (виробів).
6) Вага готової порції повинна відповідати фізіологічним та натуральним нормам згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1591 від 22.11.04 р. «Про затвердження норм харчування у навчальних закладах».
7) Термін зберігання товару повинен відповідати санітарним нормам зберігання.
Орієнтовний перелік страв:
- • борщ український;
- суп овочевий;
- суп гороховий;
- суп з крупою;
- суп з макаронними виробами;
- м’ясні вироби (біфштекс, биточки , кнелі, тефтелі, котлети);
- рагу овочеве;
- зрази м`ясні та овочеві;
- макаронні вироби;
- картопля;
- каші;
- масло вершкове;
- яйця;
- сир голландський;
- салати;
- компот зі свіжих фруктів або сухофруктів (по сезону);
- сік;
- кава з молоком;
- чай;
- хліб;
- випічка в асортименті
- свіжі овочі, фрукти (за сезоном).
8) Меню розробляється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 305 від 24.03.2021р. «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», наказу Міністерства Економіки України № 265 від 01.08.2006 р. «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».
9) Примірники чотиритижневого меню узгоджуються з Управлінням держпродспоживслужби ;
10) У навчальних закладах встановлюється одноразовий режим харчування.
11) Орієнтовні варіанти меню надавати з розрахунками в грамах.
12) Врахувати, що організація харчування здійснюється безпосередньо в приміщенні навчального закладу, підвіз готових страв і їх розігрівання не дозволяється.